Музиката обогатява човека в културно отношение. Тя носи различни естетически емоции и настроения, допълнително развива паметта, слуха и мисловните дейности на човека.

Школа по тамбура и китара с ръководител Росен Методиев, предлага уроци за начинаещи и напреднали, за деца и възрастни. Ръководителят подготвя и музиканти за работа в оркестър на инструментите: тамбура (народна музика) и китара (класическа, рок, поп, джаз).

          


Ръководителят
на Школата по китара и тамбура е Росен Методиев:
Роден е на 16.04.1969 г. в гр. София. Композитор, автор на инструментална музика и народни песни. Владее различни инструменти, в това число тамбура, бузуки, китара и пиано.
Уменията и знанията си за музиката и тамбурата наследява от дядо си Христо Милев, солист на ДАНПТ "Филип Кутев". Завършил е музикалното си образование в ЮЗУ "Неофит Рилски" - гр. Благоевград, специалност - учител по музика, степен - Бакалавър. Учил е класическа китара при Асен Димитров, Александър Пумпалов и Димитър Дойчинов. Работил е в различни танцови ансамбли и читалища, като "Аура", "Г. Баня", "Светлина, "Национален дворец на децата", "Бачо Киро" и др. Свирил е с редица прочути български народни певци и инструменталисти.
Росен Методиев:

Запазването на часове става с предварителна уговорка с ръководителя на школата: 089 574 6366 - Росен Методиев.

 

 

Нагоре