Танцова школа „Дивля”

www.divlya.com

 

Танцова школа „Дивля” е място, където се срещат много хора - заради танците, заради музиката и заради всичко ценно и добро, което всеки открива в българския фолклор. Добре дошъл е всеки, независимо от възраст, пол, и индивидуални способности. Вярваме, че в българското хоро, всеки може да намери мястото си.

 
 
 
Предлагаме запознаване с характерните хора, танцови игри и музика от всички етнографски области на България. Някои от заниманията ни за автентични хорца се провеждат с жив музикален съпровод (акордеон и/или други инструменти).
По-любопитните, артистичните и нахъсани могат да участват в нашия танцов състав (официалния фолклорен състав към народно читалище "Природа и наука - 1938" - гр. София), където правим танцови миниатюри, хореографии и възстановки, предназначени за непрофесионалната, любителска сцена.
 
 

Да се повеселим дружно, да потанцуваме, да се усмихваме и да споделим емоцията, с която българската народна музика ни дарява! Има място за всички, няма ограничения и изисквания - достатъчно е само да ви се танцува.

„Дивля” започва като инициатива на група приятели с голямото желание да научат няколко хорца и да разширят познанията си за българския фолклор. Интересът към фолклора и нашето начинание обаче се оказа далеч по-голям, отколкото бяхме предвидили. Постепенно импровизираният ни клуб се оформи като школа за български танци.

За школата
Настояще

Отворени сме към различен род дейности, свързани с българския фолклор и съвременното му разбиране. Според нас, много ценно в днешния динамичен свят е усещането за устойчивост, жизнеността и разбирането за живота, които можем да открием във фолклора - и в песните, и в мелодиите, и в танците.

 
ЦЕНИ
 

Преподавател

 
Димо Славчев
(съ)Основател и преподавател в школата.
 
 
 
Нагоре